De business unit Water & Agri levert innovatieve oplossingen binnen het agrarisch domein aan ontwikkelingsorganisaties en professionele agribusinesses. Wij ontwikkelen geïntegreerde informatieservices en geven ondersteunend advies bij de implementatie. Zo zorgen we voor goede aansluiting bij gebruikerseisen, maximale maatschappelijke impact en een financieel duurzame business case. Complexe techniek vertalen in duidelijke toepassingsmogelijkheden maakt ons tot een betrouwbare partner.

Visie

Over het landelijk gebied is enorm veel data beschikbaar: uit sensoren, satellietbeelden en tal van open databronnen. Nieuwe technieken binnen data science, artificial intelligence en machine learning kunnen allemaal deze grote hoeveelheden data benutten.

Onze visie is dat de integratie van databronnen essentieel is om tot de beste informatieservices te komen. De door ons ontwikkelde systemen en specialistische kennis kunnen we deze uitdaging aan. Wij werken met een sterk netwerk van kennis- en technologiepartners. Daarmee leveren we totaaloplossingen, van interactieve dashboards tot webapplicaties en smartphone apps.

Onze diensten

Grootschalig monitoren duurzaam watergebruik

Door klimaatverandering is het duurzaam gebruik van water voor landbouw een actueler onderwerp dan ooit tevoren. Wereldwijd worden tal van maatregelen toegepast om dit te stimuleren, maar de effectiviteit is vaak onvoldoende bekend. Wij voeren gespecialiseerde analyses uit om watergebruik op regionale schaal met nauwkeurig te bepalen. Hiervoor combineren we verscheidene technieken, waaronder satelliet observaties, hydrologische modellen en trendanalyse. Dit monitoren van watergebruik maken we voor gebruikers inzichtelijk in online dashboards, rapportages en web applicaties.

Download PDF

Irrigatieadviezen op maat voor agrariërs

Op veel plekken ter wereld hebben boeren nog geen toegang tot betrouwbare irrigatieadviezen. Met behulp van geodata, weergegevens en aanwezige sensoren, ondersteunen wij irrigatieadviezen voor agrariërs. Door op grote schaal gedetailleerde hydrologische modellen toe te passen, kunnen we betrouwbare adviezen geven voor individuele percelen. Naast het verhogen van de opbrengst, dragen we hiermee bij aan duurzamere landbouw.

Download PDF

Informatieservices voor gewasgroei monitoring

Agrariërs weten als beste wat er op hun percelen gebeurt, alleen bereikt die informatie waardeketen partners vaak niet. Door informatie uit het veld te combineren met satelliet observaties, bouwen we geavanceerde informatieservices voor het monitoren van gewassen. Deze overzichten zijn een belangrijke basis van adviesdiensten en extensiewerkers. Voor opkopers en toeleveranciers is deze informatie cruciaal voor hun bedrijfsvoering, zoals in logistieke processen. In aanvulling op onze eigen dashboards, koppelen we deze gewasgroei monitoring aan de bestaande applicaties van waardeketen partners.

Download PDF

Financiële risico’s door veranderende omgevingen

Arealen met gewassen hebben een grote economische waarde, en zijn tevens het kapitaal van de agrariër. Schade aan deze gewassen kunnen daarom desastreuze gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering en de algehele economie van de regio. Wij berekenen potentiele schade aan gewassen die ontstaan door de veranderende omgeving, waaronder droogte, overstromingen en andere klimatologische veranderingen. Op basis van hydrologische kennis en geavanceerde modelanalyses, berekenen we verscheidene financiële risico’s voor krediet en verzekeringen.

Download PDF

Cases

SpiceUp

Het SpiceUp-project stelt geo-informatie beschikbaar ter ondersteuning van 100.000 peperboeren in Indonesië. Deze informatie wordt gebruikt om de kwaliteit en kwantiteit van de peperproductie te verbeteren. Door een betere opbrengst krijgen ze een eerlijker inkomen, maar ook draagt dit bij aan het vergroten van voedselzekerheid. Daarnaast verduurzamen we de landbouw door het terugbrengen van water, kunstmest en pesticiden gebruik.

Lees meer

ESA – Earth Observation for Sustainable Development (EO4SD)

Om in projecten meer gebruik te maken van satelliet data heeft ESA het Earth Observation for Sustainable Development (EO4SD) gelanceerd. Het EO4SD concentreerd zich op de thema's: agricultuur en landelijke ontwikkeling, water management, stedelijke planning, klimaatadaptatie, conflict en veiligheid en risicobeperking bij natuur rampen. Met behulp van het dataplatform Lizard en workshops hebben wij de meerwaarde van geodata kunnen demonstreren.

Lees meer

Sat4Rice – Geoinformatie service voor rijstboeren in Vietnam

Hoe kunnen satellieten en ICT kleinschalige boeren in de Mekong delta helpen bij? Met de Sat4Rice service worden geavanceerde technologieën geïntroduceerd om rijst efficiënter en duurzamer te kunnen producten.

Lees meer

SMARTseeds

SMARTseeds levert een informatiedienst aan meer dan 40.000 groentetelers in Indonesië. Via de Sipindo smartphone-app krijgen de boeren landbouwadviezen om de gewasproductie te verbeteren. De verbeterde productie draagt bij aan de voedselzekerheid en het levensonderhoud van kleine boeren in de regio.

Lees meer

Weten hoe we uw organisatie vooruit kunnen helpen? Neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close