AngKor Salad: Informatiedienst voor agrariërs in Cambodja

Opdrachtgever
ICCO
Partners
Angkor Green, ICCO, VanderSat, Akvo, World Vegetable Center, General Directorate of Agriculture
Jaar
2018
Locatie
Cambodja

Het Angkor SALAD-project levert op geodata gebaseerde informatiediensten aan meer dan 100.000 groentetelers en agrarische bedrijven in Cambodja. Het project richt zich op irrigatie- en bemestingsadviezen, aanbevelingen voor gewasplanning, marketinginformatie en Khmer GAP-nalevingsinstructies.

“Nelen & Schuurmans helpt ons om agrarische adviesdiensten voor kleine boeren tijd- en locatie specifiek te maken. Met hun ervaring en het Lizard-platform zijn ze een geweldige partner geweest in het SALAD-project.” – Lenneke Braam, Regionaal Directeur ICCO Zuidoost-Azië

De uitdaging

Kleine groentetelers en agrarische bedrijven in Cambodja hebben geen toegang tot real-time ruimtelijke informatie tijdens hun dagelijkse praktijken. De groenteteelt kan enorm profiteren van nauwkeurige gegevens, weersvoorspellingen en kennis van de bodemgesteldheid in relatie tot de huidige gewasomstandigheden. Wanneer de complexe geodata worden vertaald in bruikbare adviezen, zal dit de groenteproductie en het levensonderhoud van kleinschalige boeren verbeteren.

Onze oplossing

Het SALAD-projectteam heeft een state-of-the-art informatiedienst gebouwd, gebaseerd op het Lizard datawarehouse en analyseplatform. Verschillende databronnen worden gecombineerd en geïntegreerd, waaronder satellietbeelden en waarnemingen uit het veld. Dit levert nauwkeurige gegevens op over weer, klimaat, bodemvocht, bodemvoedingsstoffen en de gesteldheid van planten. In het Lizard platform worden meerdere algoritmes gebruikt om landbouwadviezen op perceelniveau te creëren. Boeren gebruiken de gebruiksvriendelijke SALAD smartphone-app om het advies in te zien. Naast de informatie aan boeren bieden we dashboardoplossingen aan relevante stakeholders in de waardeketen.

Het resultaat

We leveren een inzicht in duurzaam waterverbruik en irrigatieadvies in SALAD en faciliteren landbouwadviesdiensten in Lizard. In Cambodja bieden de SALAD smartphone-app en dashboards gebruiksvriendelijke interfaces die zijn afgestemd op de lokale omstandigheden. Op deze manier kunnen we verschillende gebruikers waardevol praktisch advies geven en hen helpen met het beantwoorden van vragen als:

  • Wat is de bodemvochtigheid en hoeveel moet ik irrigeren?
  • Wat is de waterbeschikbaarheid in verschillende regio’s?
  • Hoeveel kunstmest moet worden toegepast?
  • Wat is het meest geschikte moment om een ​​bepaalde groente te planten?
Alle cases

Meer weten? Neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close