Wij hebben de missie om bij te dragen aan een veilige en gezonde leefomgeving, nu en in de toekomst. Wij adviseren gemeenten, waterschappen, provincies en samenwerkingsverbanden hoe zij zich goed kunnen voorbereiden op een extremer klimaat (klimaatadaptatie). Het gaat dan vaak om het begeleiden van een veranderproces.
Visie
Klimaatadaptatie moet een logisch onderdeel worden van beleid en handelen. Onze adviseurs hebben een stevige hydrologische achtergrond en begrijpen hoe water- en rioleringsystemen werken bij extreme droogte of neerslag. Zij zijn daarnaast sensitief en omgevingsbewust. Deze capaciteiten zijn cruciaal, omdat klimaatadaptatie een gezamenlijk proces is van alle stakeholders in een buurt, stad of regio.
Kenmerkend voor onze aanpak
Wij durven concreet te worden – juist bij een abstract begrip als klimaatadaptatie. Daarom bieden wij onze klanten ICT tools ter ondersteuning van het traject, zoals de Klimaatatlas, Waterlabel en Bluelabel.
Creativiteit én expertise – ons handelsmerk. De risicodialogen begeleiden wij met creatieve werkvormen, die wij gaandeweg steeds verder hebben verbeterd. Het Risicomatrixspel is bewezen succesvol, net als de Lagerhuisdiscussie. Wij combineren de creativiteit met expertise op het gebied van hydrologie, ruimtelijke ordening, omgevingspsychologie en informed decisionmaking. Resultaten leggen we vast in beeldende en verhalende rapportages, inclusief concrete uitvoeringsagenda’s met kosten en planning.
Luisteren – het meest onderschatte onderdeel van communiceren. In de vele klimaat-risicodialogen die we voerden hebben we gemerkt dat dit de sleutel is voor goede resultaten. Luisteren betekent de juiste vervolgvragen stellen en samenvatten tot de kern. Wij beseffen dat we inbreng van meerdere expertises nodig hebben.
Verbinden – een technische beheerder spreekt een andere taal dan een ruimtelijk ordenaar. Wij bieden een brug tussen de verschillende expertises tijdens de risicodialogen. We verzamelen verbindende verhalen die ruimtelijke ordening, beheer openbare ruimte, sociaal domein en duurzaamheid samenbrengen.