Samenwerken in de afvalwaterketen met GWSW

Opdrachtgever
Hoogheemraadschap van Rijnland, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Bodegraven-Reeuwijk
Jaar
2019
Locatie
Rijnland

Het Hoogheemraadschap van Rijnland werkt samen met de Leidse Regio, Bollenstreek, Groene Hart en Kennemerland toe naar een gebiedsdekkend data-uitwissel portaal voor de gehele waterketen. Dit biedt beter inzicht in de afvalwaterketen, draagt bij aan het behalen van doelstellingen uit het Nationaal Bestuursakkoord Water en is noodzakelijk gezien de klimaatopgave. Om ervaring op de doen is een pilot opgesteld waarin een portaal gemaakt is voor een deelgebied. 

 

Onze oplossing

We hebben een pilot opgesteld waarin een portaal gemaakt is voor een deelgebied van Rijnland. In de pilot hebben we GWSW concepten toegepast. 

Het resultaat

In de pilot is aangetoont wat de mogelijkheden zijn met de GWSW-ontologie. Zo kan door middel van GWSW concepten antwoord worden gegeven van waar naar waar elk gemaal pompt, zowel naar welke put als naar welk bemalingsgebied. Ook hebben we de knelpunten van de datastromen en software in kaart gebracht. Een voorbeeld is de export vanuit het beheersysteem (Kikker) naar OroX. De belangrijkste aanbevelingen van de rapportage zijn: vul bestaande software aan met op maat gemaakte hulpmiddelen en neem deel aan de doorontwikkeling van de tool die automatische koppelingen tussen oppervlakken en riolering kan leggen.

Alle cases

Ook beter samenwerken in de gehele waterketen? Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close