Sat4Rice – Geoinformatie service voor rijstboeren in Vietnam

Opdrachtgever
Loc Troi Group
Partners
VinaNed (Nederland), Can Tho University (Vietnam), Loc Troi Group (Vietnam), Ministry and Department of Agriculture (MARD/DARD, Vietnam) and SarVision (Nederland)
Jaar
2015-2018
Locatie
Mekong Delta, Vietnam

Met de Sat4Rice service worden geavanceerde technologieën geïntroduceerd om rijst efficiënter en duurzamer te kunnen producten.

De uitdaging

De Mekong delta in Vietnam wordt de ‘rijstkom van de wereld’ genoemd, vanwege haar cruciale rol in de wereldwijde voedselproductie. Ondanks deze belangrijke rol hebben rijstboeren en producenten maar beperkte toegang tot actuele informatie om de rijst op een duurzame manier te producten.

Onze oplossing

Met de Sat4Rice service krijgen boeren en extensie werkers toegang tot informatie voor een betere rijstproductie. Voor deze service worden satellietdata, geodata, en velddata verzameld door de boer slim gecombineerd en toegankelijk gemaakt. Op deze manier heeft de gebruiker altijd de meest actuele informatie beschikbaar over zijn veld en omgeving om zo betere beslissingen te kunnen nemen.

Naast de directe toepassing van de informatie in het veld wordt de informatie ook door andere gebruikers in de rijstproductieketen toegepast. Zo geven we elke zes dagen een overzicht van de rijstproductie in de Mekong Delta, waardoor Loc Troi Group zijn productie beter kan monitoren en middelen efficiënter kan inzetten.

 

“Information technology is one of the cornerstones for improving sustainable rice production in Vietnam. By pioneering in developments like Sat4Rice, Loc Troi Group is taking a leading role in this.”

Chairman of Loc Troi Group, Mr. Huynh Van Thon

Het resultaat

Met de succesvolle ontwikkeling van de Sat4Rice service in Vietnam is een schaalbare service gecreëerd. Door het gebruik van het geodata platform Lizard en satellietdata is het mogelijk op de service ook toegankelijk te maken voor boeren en bedrijven in andere gebieden.  

Alle cases

Want to know how we can help your organization? Contact us.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close