Overstromingsvoorspellingen voor Ierland

28 september 2021

Nelen & Schuurmans is samen met Tractebel en IMDC een overstromingsvoorspellingssysteem voor alle stroomgebieden in Ierland aan het opzetten. Het Ierse Meteorologisch Instituut (Met Éireann) heeft gekozen voor een innovatieve opzet waarbij het FEWS systeem binnen Microsoft Azure gehost wordt. Dit heeft vele voordelen, waaronder de zekerheid dat informatie altijd en overal toegankelijk is. Gedetailleerde modellen zullen zorgen voor nauwkeurige hoogwatervoorspellingen. Het project is recent gestart en zal in ieder geval tot 2024 lopen.

“We zijn verheugd een belangrijke bijdrage te mogen leveren aan de implementatie van dit vernieuwende overstromingsvoorspellingssysteem voor Ierland. Doordat ook de modellen geupdate worden kunnen wateroverlast risico’s beter gemitigeerd worden. Bovendien is Met Éireann één van onze eerste opdrachtgevers die de belangrijke keuze voor een betrouwbaar cloud-based systeem heeft gemaakt, we verwachten dat andere organisaties dit voorbeeld zullen volgen.” Joep Grispen, Director IT services.   

 

close