Laptops krijgen een tweede leven

24 februari 2021

Bijdragen aan een duurzame leefomgeving doen we bij Nelen & Schuurmans niet alleen door invulling geven aan maatschappelijk relevante vraagstukken ten aanzien van water en klimaat. Dit doen we ook door ons ‘kantoorleven’ duurzaam in te richten en breder maatschappelijk betrokken te zijn.

Onze kantoorlocaties zijn in hartje Utrecht, waardoor het zeer uitnodigend is om lopend, met de fiets of met het OV naar onze kantoren te komen. Wij als werknemers kunnen op kosten van de zaak gebruik maken van het OV. Met een flink aantal millenials in dienst is het digitale werken bij ons de standaard. Printen wordt weinig gedaan. Drie voorbeelden van hoe wij duurzaam op kantoor ‘leven’.

Koploper zijn in de nichemarkt van Water en IT vraagt wat van de kantoorautomatisering. Na een paar jaar zijn onze highend werklaptops afgeschreven voor het type werk dat we doen. Deze laptops zijn technisch nog helemaal in orde en zijn qua specificaties meer dan toereikend voor particulier gebruik. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om deze laptops een tweede leven te geven, waarbij maatschappelijke betrokkenheid een belangrijk onderdeel is.

Dit hebben we gevonden met dank aan De Tussenheid Hilvarenbeek. Deze organisatie ondersteunt initiatiefnemers, zoals Nelen & Schuurmans, in de uitvoering van hun idee, waarin ruimtelijke, economische en maatschappelijke aspecten bijeengebracht worden. De Tussenheid heeft ervoor gezorgd dat onze ‘afgeschreven’ werklaptops een tweede leven krijgen bij de mensen die aangesloten zijn bij Quiet Hilvarenbeek, een organisatie die zich inzet voor mensen in armoedesituaties.

 

close