Utrechtse adviesbureaus stellen water en groen wijkinrichtingsplannen op voor Antwerpen

19 oktober 2021

OKRA landschapsarchitecten en Nelen & Schuurmans zijn aangewezen als adviesbureaus die de wijkinrichtingsplannen water en groen voor de stad Antwerpen mogen opstellen. De wijkinrichtingsplannen zijn een verdere concretisatie van klimaatbeleid opgesteld door de stad Antwerpen en zullen leiden tot ontwerpen op straatniveau.

Nelen & Schuurmans draagt bij door op basis van wateroverlast en hittestress analyses knelpunten in beeld te brengen, te ontsluiten in een toegankelijke Klimaatatlas en door te vertalen naar uitgangspunten voor ontwerpen. Dit doen we met behulp van een 3Di model en onze hittestresstool.

Landschapsarchitecten van OKRA werken de uitgangspunten vervolgens verder uit tot op straatniveau. De totale looptijd van het project is twee jaar en omvat zes wijken. De eerste wijk is Struisbeek, waarin zowel wateroverlast door extreme neerslag, overstroming vanuit de Struisbeek en hittestress voorkomen.

“We zijn blij en trots op deze krachtige samenwerking waarbij data gedreven werken en landschapsarchitectuur samenkomen. We laten hiermee ook zien dat onze tools en kennis een belangrijke bijdrage leveren aan het klimaatadaptatief maken van grote, internationale steden.” Olga Pleumeekers, Directeur Consultancy Services.

 

close