Nelen & Schuurmans zet eerste stappen op Duitse markt

10 december 2021

Het Duitse Hof district gaat de komende jaren een flinke digitaliseringsslag maken. Dankzij subsidie vanuit het nationale overheidsprogramma voor smart cities kan gewerkt worden aan de ontwikkeling van een digitale strategie voor overheden en de implementatie van concrete projecten.

Waterbeheer is naar aanleiding van de overstromingen hoog op de agenda gekomen. Nelen & Schuurmans gaat met haar technologie en kennis ondersteuning bieden bij het opzetten van een 3D digital twin. Dit doen wij samen met onze partner en leverancier van het 3D platform Virtual City Sytems. De 3D digital twin zal generiek inzetbaar zijn. De focus van Nelen & Schuurmans is de toepasbaarheid binnen het waterbeheer.

De 3D digital twin zal vanuit deze context ingezet worden voor:

• Bewustwording en beleidvorming
• Leveren van actuele voorspellingen
• Analyse omgeving na overlast- overstromingssituaties

Bezoek de Hoferland Digital website voor de meest actuele projectinformatie.

 

close