Wisselbokaal ‘Utrecht versnelt’ voor innovatieve oplossingen gezond stedelijk leven

8 oktober 2020

Donderdag 8 oktober – Tijdens het jaarcongres ‘Get Connected’ van de Economic Board Utrecht ontving Nelen & Schuurmans de wisselbokaal ‘Utrecht versnelt’ voor haar innovatieve oplossingen op gebied van gezond stedelijk leven.

De wisselbokaal is voor een initiatief of organisatie uit de regio die een aantoonbare bijdrage heeft geleverd in het versneld realiseren van een innovatieve oplossing voor gezond stedelijk leven. Henk Broeders, voorzitter Economic Board Utrecht, reikte de bokaal uit aan algemeen directeur, Fons Nelen.

Data gedreven besluitvorming voor een veilige en gezonde leefomgeving

Van origine zijn we een adviesbureau. We adviseren overheden en bedrijven op het gebied van klimaatbestendige inrichting van de stedelijke omgeving. Al jaren staat naast domeinkennis slim gebruik maken van data en IT hoog in het vaandel. Met zeer gedetailleerde berekeningen, bijvoorbeeld op gebied van wateroverlast, stellen we organisaties in staat data gedreven besluiten te nemen.

Internationaal gezien worden de oplossingen van Nelen & Schuurmans ook gevonden. Zo is in Sydney een waarschuwingssysteem voor overstromingen geïmplementeerd, worden opdrachten uitgevoerd voor Taiwanese overheden en gebruiken rijstboeren apps voor irrigatie-advies. Fons Nelen licht toe: “De oplossingen die we hebben zijn schaalbaar. Technisch gezien zit er geen enkele limiet aan”.

 

close